Rója István

CSO04 választókörzet

Makói lakos, nős, két felnőtt fiú édesapja.

38 éve pedagógusként dolgozik, pályája során érintette az oktatás szinte teljes vertikumát. Volt kollégiumi nevelő, tanított általános iskolában, szakiskolában, szakközépiskolában, gimnáziumban, nappali és felnőttoktatásban, valamint centrumvezetője volt kihelyezett főiskolai képzésnek is. 22 éven át a Makói József Attila Gimnázium igazgatója volt, jelenleg is ott tanít. Közoktatás-vezetői szakképesítéssel rendelkező mesterpedagógus, címzetes igazgató, pedagógusminősítési és tanfelügyeleti szakértő.

A földrajz-testnevelés szakos tanár gyermekkora óta sportol. Földrajzi ismereteit több mint 40 országban tett utazásai alkalmával fejlesztette, szélesítette.  Iskoláját segítő alapítványok kurátora, elnöke. Magas színvonalú nemzetközi iskolai kapcsolatok megteremtője. Amerikai, európai és ázsiai országok iskoláiban gazdagította pedagógiai tapasztalatait.

Tanári képesítése mellett két sportágban szerzett edzői végzettséget, belkereskedelmi és erdésztechnikusi szakképesítés tulajdonosa, a Makói Természetbarát Egyesület alapító tagja.

Több évtizedes oktató-nevelő munkája alatt nemzedékek tanára volt. A szülő-tanuló-tanár hármas kapcsolat során együtt élt Makó város és járás társadalmával, személyi, családi, intézményi mindennapjaival.

Politikailag független, baloldali szimpatizáns. A sajtószabadság, a szellemi szabadgondolkodás és a demokrácia híve, amelyekért most politikai szereplést vállalt.