Szabó Sándor

CSO01 választókörzet

2014 óta országgyűlési képviselő, a baloldal csongrádi sikereinek fontos szereplője, aki Csongrád megye 01-es választókerületében készül most az újrázásra. Támogatottságát jelzi, hogy a DK már az MSZP-vel való megegyezés előtt bejelentette, hogy nem indít ellenjelöltet a körzetben, és az Együtt politikusa is visszalépett a javára. A Botka László vezette önkormányzattal szoros együttműködésben sikerült elérniük azt, hogy az előző uniós ciklusban a főváros után ide érkezzen a legtöbb európai forrás. Szeged az élő példája annak, hogy ellenzékben is sikeres lehet egy város, és ebben fontos szerep jutott Szabó Sándornak is. Tíz évig Botka László kabinetfőnöke volt, ezalatt komoly tapasztalatokat gyűjtött arról, mivel lehet elnyerni és megőrizni az emberek bizalmát. Szabó közvetlenségét és nyitottságát nagyra értékelik választói. Ő az a politikus, aki sosem dől hátra, teljes erőbedobással dolgozik a választókerülete sikerekért. Kampányában a Fidesz agresszív politikájával szemben a békés fejlődés fontosságát hirdeti, és szeretné elérni, hogy a következő ciklusban a környező települések is jobban részesüljenek a megyeszékhely sikereiből. 43 éves, 1999 óta az MSZP tagja, 18 évesen kezdett politizálni. Ő a Csongrád megyei MSZP második embere. Nős és egy 11 éves kislány apukája. A Szegedi Tudományegyetem diplomázott 2000-ben.