Szabó Tímea

BUD10 választókörzet

Budapest 10. választókerületének, Óbuda-Békásmegyer ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje. A MSZP-Párbeszéd közös jelöltje, az ellenzéki együttműködés keretében a DK is támogatja indulását. Az összes felmérés szerint választókerületében ő az egyetlen ellenzéki képviselő, aki legyőzheti a Fidesz jelöltjét.

Negyedik generációs óbudai, családjával ma is ott él. Óbudán járta ki az iskoláit, majd a Szegedi Tudományegyetemen szerzett diplomát. Egy ideig az amerikai Harvard Egyetem jogi karán kutatóként tevékenykedett. Öt évig újságíróként dolgozott, majd két évet töltött Afganisztánban, ahol az ENSZ missziójával az ország újjáépítésében segédkezett. 2010 óta országgyűlési képviselő, 2014 óta pedig Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölttel közösen vezeti a Párbeszéd Magyarországért pártot.

Képviselőként sikerült megakadályoznia a sérült gyerekeket segítő Pető Intézet bezárását, és azt, hogy az intézet ingatlanjai fideszes befektetők martalékává váljanak. Kitartó munkával rábírta a kormányt, hogy drasztikus lépéseket tegyen a gyermekéhezés felszámolásáért, és az egészségügy rendbetételéért is napi szinten ostorozza a kormányt. Parlamenti munkája mellett több hónapig beállt önkéntes ápolónak, hogy első kézből ismerje meg az egészségügyi dolgozók problémáit, és azóta is rendszeresen segíti munkájukat. Pártjával helyi népszavazáson keresztül másokkal együttműködve megakadályozta a Római-part ledózerolását.

Célja a régóta esedékes drasztikus béremelés végrehajtása, a családi pótlék duplájára emelése, a biztonságos betegellátás azonnali biztosítása, a fideszes tolvajok azonnali elszámoltatása.

Óbuda-Békásmegyer képviselőjeként ugyanazzal az odaadással és elszántsággal készül harcolni az ott élők életének javításáért, a helyi közlekedés rendbetételéért, a Római-part megmentéséért és a panel-program újraindításáért, mint ahogyan azt az országos ügyekben is teszi.