Vegyük el népszavazással a kormánytagok VIP-ellátását!

NoFideszVIP

160 millió forintot költött eddig a Fidesz-kormány saját kormánytagjaik ingyenes VIP-kórházára, miközben a magyar kórházak romokban. Sokszor egy épületen belül a földszinten hiányzik a WC-papír, a gyógyszerek, az orvosok, pár emelettel feljebb pedig tévés, egyágyas VIP-szobában gyógyul a fideszes kormányzat.

Ez igazságtalan! Szüntessük meg!

Törvénnyel akartuk megszüntetni az állami vezetők VIP-ellátását, de ezt a fideszesek leszavazták, ragaszkodtak főnökeik kiváltságához. Ezért népszavazást kezdeményezünk! Ahogy elértük a vasárnapi boltzár feloldását, elérjük ezt is!

Ma ez jár a fideszes VIP-eknek:

- Egyágyas, tévés, külön fürdőszobás szoba
- Nincs várólista, ha szakorvosra vagy vizsgálatra van szükségük, akkor azt azonnal megkapják
- számtalan szűrővizsgálat évente
- Teljes titoktartás
- A magyar emberek elől elzárt rész a kórházban
- VIP-kártya
- külön ápolószemélyzet
- tetszőleges időpontban mehetnek
- autót küldenek értük, sőt, személyes kísérőt is igénybe vehetnek

Nem kiváltságosok! Szüntessük meg a fideszesek közpénzes VIP-kórházát!

2011-ben az Orbán-kormány újra bevezette a kiemelt állami vezetőknek járó VIP-ellátást. A Honvéd Kórházban és a Semmelweis Egyetem klinikáján a kivételezett emberek számára a legmagasabb szintű ellátás jár. Külön szoba saját fürdőszobával, külön ápoló személyzet, soron kívüli vizsgálat és ellátás. Eközben a hétköznapi emberek romos kórházakban, kimerült orvosok között, évekre elnyúló várólisták mellett próbálnak gyógyulni – pedig ők, a TB-jükön keresztül fizetnek is az ellátásért.

Már 160 milliót költöttek rá

A VIP-ellátást közpénzből, évi 10 millió Ft-ig az állam fizeti. Ha ez nem lenne elegendő, az amúgy is kivéreztetett kórháznak kell megoldania, természetesen a magyar emberek ellátásának kárára.