Belföld | Klik közoktatás
2014. július 04. 16:05

Az átalakított közoktatási rendszerrel és nem a személlyel van a probléma

A rendszerrel van probléma, nem a személlyel - reagált a szocialista Kunhalmi Ágnes pénteken arra, hogy sajtóhírek szerint távozik a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetője.

Az Index pénteken azt írta, hogy másfél év után lemondott a Klik elnöke. Marekné Pintér Aranka közös megegyezéssel távozik a közoktatást és középiskolákat is felügyelő intézmény éléről - írták.

Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke szerint nem elegáns, hogy tönkreteszik a közoktatás teljes rendszerét és aztán találnak egy bűnbakot, Marekné Pintér Arankát, és az egészet ráfogják.

Mint mondta, az, hogy a Klik vezetője távozik azt bizonyítja, nem igaz az a kormányzati vélemény, hogy az iskolák államosítása és a Klik létrehozása egy igazi sikersztori, az a közoktatás minden problémáját megoldja.

Véleménye szerint nem szabad egy központból irányítani az iskolákat, mert nem lehet megmondani, milyen oktatás kell egy kazincbarcikai vagy egy rózsadombi kisgyereknek. A Klikre nincs szükségünk - folytatta - , de ha a kormány mégis megtartja, akkor azt közelebb kell vinni a gyerekekhez, a szülőkhöz.