A vidéki munkahelyekért

Rendkívüli ülést tartott az MSZP kezdeményezésére a Mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottsága szerdán.

Az ülés után Legény Zsolt, az albizottság elnöke elmondta, volt értelme a kezdeményezésnek, mert a kormányzati képviselők elfogadták a meghívást. A kormány július 18-i agrártámogatási döntései miatt összehívott ülés ráadásul nem csak határozatképes, hanem tanulságos is volt.

Országgyűlési képviselőnk kijelentette: az MSZP a világosan a vidéki munkahelyek megmaradása mellett foglalt állást. Hozzátette, úgy látják, a kormány hajthatatlan, és végre akarja hajtani a döntést, amely véleményük szerint több tízezer vidéki munkahely megszűnését eredményezi. Reméljük, hogy a kormány belátja, hogy nem ez a megfelelő útvonal. Az MSZP-nek fontos a vidék. Reméljük, a Fidesznek is az – mondta.

Gőgös Zoltán, az MSZP agrárpolitikusa, aki meghívottként vett részt az ülésen, kijelentette, azok az emberek akarják megreformálni a magyar mezőgazdaságot, akik „nem tudják a tehénnek az elejét meg a hátulját megkülönböztetni egymástól”.

Véleménye szerint ez a kormányzati koncepció tönkre fogja tenni a magyar mezőgazdaságot, középtávon meg fogja szüntetni a tejtermelés felét. A kormány azért hajlandó lemondani 40 milliárd forint uniós pénzről, hogy megbüntesse ezt az ágazatot – tette hozzá.

Az MSZP nem az oligarchákat védi, hanem azt a sok tízezer alacsony képzettségű embert, akiket ebben az ágazatban foglalkoztatnak – jelentette ki.