Hóman-ügy: elég volt az állami cenzúrából!

Barack Obama a holokauszt emléknap alkalmából a magyar helyzetre hivatkozva figyelmeztetett arra, hogy erősödőben van az antiszemitizmus, az MTI washingtoni tudósításából azonban kimaradt az a bekezdés, amelyben az amerikai elnök a Hóman-szobor miatt külön kitért a magyarországi állapotokra.

Az internet korában az állami cenzúra nem képes betiltani híreket, független szerkesztőségek beszámoltak az amerikai elnök kijelentéséről.

Erre az MTI megjelentetett egy bővített változatot, amelyben már szerepelt a magyar kormány bírálata, pár perc múlva pedig megjelent a Miniszterelnöki Sajtóiroda válasza is, amely szerint Orbán Viktor visszautasította az amerikai nyomásgyakorlást.

Elfogadhatatlan, hogy a közpénzből működő állami hírügynökség folyamatosan cenzúrázza a híreket, és már attól sem riad vissza, hogy az Egyesült Államok elnökének véleményét elhallgassa! Az MSZP az eset miatt a médiahatóságnál vizsgálatot kezdeményez. Egyben felszólítjuk a Magyar Távirati Iroda vezetőit, hogy hagyjanak fel ezzel az elfogadhatatlan és értelmetlen gyakorlattal!

Tóbiás József
elnök- frakcióvezető