Lukács: Így működik egy ország, ahol nincs demokrácia

Lukács: Így működik egy ország, ahol nincs demokrácia
Nyilvánvalóan szervezett akció, ami szinte lehetetlenné teszi, hogy itt ma normálisan elintézzük a dolgunkat – nyilatkozta a Klubrádiónak Lukács Zoltán.

Pártunk alelnöke úgy vélekedett, jól látható, hogyan működik egy ország, ahol nincs demokrácia, ahol egy állami intézményben ilyen helyzetet lehet teremteni anélkül, hogy bárki tenne valamit.

Az MSZP képviselői reggel hat órakor már ott voltak a Nemzeti Választási Irodánál, ahol 15-20 nagydarab kigyúrt, kopasz ember állta el a bejáratot, akik mindannyian beadványozónak mondják magukat.

Egy ilyen beadvány összeállításánál olyan dokumentumokra is szükség van, amelyeket nyolc napra előre kell beszerezni a Nemzeti Információs Hatóságtól, nyilvántartásba venni, és így tovább – elemezte a helyzetet Lukács Zoltán, kijelentve, hogy ha valakinek tegnap este eszébe jutott, hogy ma benyújt valamit, akkor azt nem tudja törvényesen megtenni, mert lehetetlen beszerezni hozzá a megfelelő iratokat.

Ennek ellenére az épületet elárasztó fiatalemberek mindannyian dossziékkal a kezükben álltak ott. Lukács felhívta a figyelmet arra, hogy bár nem akar senkit megbántani, de a vasárnapi zárva tartás kérdésében nem látja olyan felkészültnek a megjelenteket, hogy egy nap alatt össze tudnak állítani egy olyan csomagot, ami egy népszavazási beadványhoz szükséges.

Nyilvánvalóan oka van annak, ha valaki ilyen szinten ideges lesz attól, ha valaki őket lefotózza – mondta az MSZP alelnöke, utalva arra, hogy az MTI fotósát verbálisan, de kis híján tettlegesen is inzultálták, amikor fényképezni akart.

Képünkön: Nyakó István a bejáratot elálló emberek gyűrűjében.