mszp.hu | Belföld | botrány NVB NVI
2016. február 26. 17:04

Ma is botrány az NVI-ben

Ma is botrány az NVI-ben
A botrányok sorozata ma folytatódott az NVI épületében. A Nemzeti Választási Bizottság ma azért ült össze, hogy a Lukács Zoltán által törvényes keretek között benyújtott kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasítsa.
A keddi botrány még önálló napirendi pontot sem érdemelt az alig 30 perces ülésen. Ezek után nagyon komoly kétségek merülnek fel a választási bizottság fideszes többségének tisztességével kapcsolatban. Ugyanakkor a leghatározottabban figyelmeztetünk: ha nem járnak a dolog végére, ha az elkövetőket fedezik, a felbujtókat pedig bújtatják, maguk is a keddi elkövetők bűnsegédjei lesznek. 
 
Az általam törvényes határidőig benyújtott kifogás hétfőn az Országos Választási Bizottság elé kerül. Felszólítottuk, és felszólítjuk az NVI-t, hogy legkésőbb hétfőig mutassák be azokat a bizonyító erejű videófelvételeket, amelyeket kedden az NVI-ben rögzítettek. Figyelmeztetjük az NVI illetékeseit, hogy különös gonddal őrizzék a felvételeket, mert a rendőrségtől azok bizonyítékként való lefoglalását kértük.
 
Nyakó István,
szocialista politikus