Valódi népszavazás, valódi siker

Ez egy sikeres akció volt – jelentette ki Gőgös Zoltán elnökhelyettes kedden a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt, ahol a sajtó, illetve a gyűjtésben részt vevő partnereink jelenlétében leadtuk a valódi népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat.

Mint Gőgös Zoltán emlékeztetett, tavaly decemberben indította el az állami termőföldek eladásának megakadályozására irányuló a népszavazási kezdeményezését, amely ennél jóval többről szól, hiszen az emberek végre véleményt mondhatnak az Orbán-kormány egész eddigi működéséről is.

A több mint 28 ezer aláírásgyűjtő íven összegyűlt közel 250 ezer támogató aláírás azt jelenti, hogy egy 13-14%-os hibahatárral számolva is biztosan meg lesz a referendum kötelező kiírásához szükséges 200 érvényes aláírás - jelentette be pártunk elnökhelyettese.

Gőgös Zoltán megköszönte a gyűjtésben részt vevő személyek és szervezetek munkáját. Kijelentette, hogy ez egy sikeres akció volt, most pedig az a cél, hogy legyen belőle egy sikeres, Fidesz-ellenes népszavazás.

Molnár Gyula, az MSZP frissen megválasztott elnöke a sajtótájékoztatón szintén arról beszélt, hogy ez a kérdés nem csak a földről szól, ez rámutat a magyarországi hatalom jellegére. „Akit nem érint a földügy, azt is arra kérjük, hogy menjen el majd akkor, amikor ez ki lesz írva, és mondjon véleményt a kormány elmúlt hat esztendejéről” – mondta.

Mint fogalmazott, a szocialista párt az elmúlt hónapokban bemutatta, hogy szervezeti és társadalmi támogatottsági értelemben is az az szervezet, amely képes arra, hogy alternatívát mutasson a Fidesszel szemben.

Arra is sikerült rámutatni, hogy valódi ügyek mentén lehet és képesek is vagyunk együttműködni. Mert akkor nem azon kell vitatkozni, hogy ki hány kiló és hány centi magas, hanem, hogy ebben az országban legyen végre rend és legyen végre

Történelmi pillanatnak, az elmúlt hat esztendő legfontosabb szimbolikus eseményének nevezte az aláírásokat tartalmazó dobozok közös leadását, mert hat év óta először sikerülhet valódi, kézzel fogható társadalmi támogatással kikényszeríteni egy döntés megváltoztatását a hatalomtól.

Molnár Gyula megköszönte Gőgös Zoltánnak és az eseményen szintén jelen lévő Tóbiás József leköszönő pártelnök-frakcióvezetőnek azt a munkát, amit ehhez a sikeres akcióhoz az elmúlt két-két és fél hónap során végeztek. 

Sallai R. Benedek LMP-s képviselő szerint azért fontos ez a pillanat, mert a Fidesz 2006 óta, vagyis tíz éve nem vesztett országos szintű szavazást. Ennek lehet most vége – tette hozzá.

Az Élőlánc Magyarországért nevében a civil szervezet elnöke, Ács Sándorné azt mondta, ezekben a dobozokban Magyarország sorsa megy be a választási bizottság elé, hiszen az állami földek megmaradása a gyermekeink jövőjének biztonságát jelenti. Az egész magyar nép nagyon hálás lehet Gőgös Zoltánnak azért, hogy még az egészsége kockáztatásával is végigvitte ezt az ügyet – jelentette ki.

Kész Zoltán szerint ősszel két népszavazás lesz Magyarországon. Egy valódi, és kormányszavazás. Veszprém független országgyűlési képviselője bízik benne, hogy az ellenzék által kezdeményezett valódi népszavazás sikerrel fog végződni, és világosan ki fog derülni, hogy az embereknek elege van a fideszes urizálásból és korrupcióból, és 2018-ra úgy tudunk ráfordulni, hogy a Fideszt le lehet váltani. 


Kapcsolódó galéria: 240 ezer aláírás gyűlt össze - történelmi pillanatok a Nemzeti Választási Iroda előtt

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »