Bűzlik a szemét a Fidesz körül

Április elseje óta államosította a kormány a hazai szemétszállítási díjfizetést, és erre a feladatra létre is hozott egy vízfejet, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t (NHKV), amit Heringes Anita vasárnapi sajtótájékoztatóján egyszerűsítve csak „számlagyárnak” nevezett.
Az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta, ez a cég még ennek az egyszerű feladatnak sem tudott eleget tenni, hiszen a mai napig nem tudta a csekkeket kiküldeni a magyar háztartásoknak, hiába fizet ki az adófizetők pénzéből április eleje óta havi 23 millió forintnyi fizetést az alkalmazottainak. 
 
Ahogy hallani, júniusig még a nyomtatókat sem szerezték be, amin a csekkeket ki lehetett volna nyomtatni – tette hozzá.
 
Heringes Anita kijelentette: mivel hónapok óta nem kapnak csekket a szemétszállításról a magyar háztartások, így őszre tetemes összeget tartalmazó levelet hozhat majd a postás, amit egy átlag család nem fog tudni befizetni.
 
Elég a Fidesz dackorszakából, elég a pökhendi földesúri gondolkodásból, hogy „mi megmondtuk, akkor is úgy lesz”! – fogalmazott.
 
Hozzátette: egyszerű a feladat: vallják be, tönkretették ezt a szektort is. Nem kell tovább dacoskodni.
 
Heringes Anita hangsúlyozta: a fideszes többségnek egy ésszerű döntése lehet, az önkormányzatokkal és a szakemberekkel közösen helyrehozzák az általuk okozott kárt, és egy teljesen új törvényt alkotnak vízfejek és számlagyárak nélkül.
 
Tisztelt kormánytöbbség! Ne itt teremtsenek jól fizető munkahelyeket a haverjaiknak! Nem akarunk nápolyi utcákat látni, ahol nem viszik el a szemetet! – jelentette ki.