mszp.hu | Belföld | közlemény Lázár János
2016. július 14. 17:36

Reagálás Lázár János interjújára

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter két hete azt mondta, "jó szívvel nem tudnék arra szavazni, hogy az EU-ban maradjunk". Kovács Zoltán kormányszóvivő ugyanígy nyilatkozott. Lázár János a Figyelőnek adott interjújában sem vonta vissza a szavait.
Ameddig Orbán Viktor kormányának a második embere és a szóvivője nem vonja vissza a távozáspárti nyilatkozatát, a magyarok joggal gondolják, hogy a Fidesz már csakis azért akar kormányozni, hogy lopjon, az unióból pedig azért vinnék ki hazánkat, hogy kipucolják a maradék közvagyont is, aztán elpucoljanak.
 
Ha Lázár János továbbra sem vonja vissza a magyarok egyértelmű többségének akaratával ellentétes nyilatkozatát, akkor a miniszterelnöknek kell lépnie. Orbán Viktornak világossá kell tennie: kitart az "unión kívül is van élet" kilépéspárti politikája mellett, vagy kirúgja miniszterét és kormányának szóvivőjét.
 
A valódi kétharmad ma Magyarország uniós tagsága mellett van. Ezért mondjuk azt, hogy legyen október 2. a Szabad Európa Napja, mert aki otthon marad, a maradásra szavaz.