Bánjanak teljes értékű emberként a paralimpikonokkal!

Az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a Rio de Janeiró-i paralimpián eredményesen szerepelt magyar sportolók ugyanakkora jutalmat kapjanak, mint az olimpikonok - közölte a párt fővárosi elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Kunhalmi Ágnes az Olimpia parkban azt mondta, felháborítónak tartja, hogy szakmai kérdést csinálnak a jutalmazásból, pedig az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség nem sportszakmai, hanem társadalmi kérdés.

Szerinte a kormány politikája úgy írható le: ha félkarúnak születsz, akkor fél jutalmat, fél bérezést kapsz, "félembernek tekintenek".
2024-ben így akarunk olimpiát rendezni? Mit mutat ez rólunk a világnak? - firtatta.

Varga László frakcióvezető-helyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy 2008-ban, az MSZP kormányzásának idején azonos mértékű jutalmat kaptak a paralimpikonok és ép társaik.

A paralimpikonok jutalma 2012-re már csak az olimpikonok jutalmának 70 százaléka volt, idén már csak 50 százalék - ismertette.
A politikus közölte, ha a nap folyamán, az olimpikonok és a paralimpikonok jutalmazásakor nem jelenti be a kormány, hogy ugyanakkora jutalmat kapnak, akkor az MSZP jövő héten kezdeményezni fogja ezt az Országgyűlésben.

Kunhalmi Ágnes gratulálva a paralimpián részt vett sportolóknak közölte, kezdeményezik az V. kerületi képviselő-testületnél, hogy az Olimpia parkban a paralimpikonok nevei is ki legyenek írva az olimpikonoké mellett. A szocialista képviselők ideiglenesen ki is függesztették a magyar paralimpiai bajnokok nevét.