Tarlós István ne legyen gyáva nyúl!

Az MSZP a 3-as metró felújítása ügyében felszólította Tarlós István főpolgármestert, döntse el, kihez lesz hűséges: Orbán Viktor miniszterelnökhöz, vagy a budapestiekhez.

Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormányfő "feltörli a padlót a budapestiekkel" a metrófelújítása ügyében, vélhetően azért, mert a jövő augusztusi vizes világbajnokságig nem szeretné, hogy megkezdődjön a rekonstrukció.

Az ellenzéki politikus szerint ez azért is elfogadhatatlan, mert "mindenki tudja", hogy a 3-as metró komoly biztonsági kockázatot jelent.

Horváth Csaba szerint előbb a metrófelújítás akadálymentesítése, majd a biztonsági berendezések cseréje, végül pedig az állomások felújítása is kikerült a projektből.

Az MSZP budapesti képviselője ezért felszólította Tarlós Istvánt, hogy "menjen vissza" tárgyalni a miniszterelnökkel és "addig ne jöjjön ide, amíg meg nem kapja a budapestiek pénzét".

A fővárosiak naponta 20 milliárd forint adót fizetnek be a költségvetésbe, és teljesen jogosan elvárhatják, hogy ebből negyvenévente visszakapnak néhány napnyi összeget egy metrófelújításra - fejtette ki Horváth Csaba, aki megjegyezte azt is, a 3-as metró rekonstrukciója 30-40 százalékos túlárazások miatt emelkedhetett 140 milliárd forintról 200 milliárd forintra.

A szocialista politikus szólt továbbá arról is, nem tudja elképzelni, miként akar olimpiát rendezni a kormány és a főváros, amikor egy metró felújítása is meghaladja a képességeiket.