Tudta? A Fidesz összes rossz döntéséért az ellenzék a felelős

Kósa Lajos és Gulyás Gergely szerint a Fidesz által benyújtott és egyedül általa elfogadott választási törvény elfogadásáért kizárólag az ellenzék a felelős.
A valóság ezzel szemben az, hogy a választási törvény minden hibájáért a Fideszt terheli a felelősség. Az MSZP soha sem volt és soha nem is lesz partner abban, hogy a Fidesz technikai módosításnak álcázva további 20-30 ezer szavazatot biztosítson magának.
 
A Fidesz 2011-ben és 2013-ban politikai egyeztetés és egyetértés nélkül, minden ellenzéki párt tiltakozása ellenére, erőből verte át a választójogi és a választási eljárási törvényt.
 
Minden elemzés, az összes szaktanulmány és a 2014-es választási eredményeket elemző munkák egyértelműen igazolják azt, hogy a Fidesz a választási törvényt magára írta, annak minden egyes lényegi újítása neki kedvez.
 
Az ötpárti egyeztetésen a Fidesz egyértelművé tette, hogy a választójogi törvény átírására egyáltalán nem, a választási eljárási törvény átfogó módosítására - amely megszüntetné az egyenlőtlenségeket - pedig nem hajlandó.
 
Az MSZP a Fidesz választójogi törvényének a kozmetikázását elutasítja, mivel a Fidesz azt egyedül fogadta el ezért egyedül neki kell vállalnia érte a felelősséget.
 
Bárándy Gergely
a Törvényalkotási bizottság alelnöke