mszp.hu | Külföld | CEU tüntetés
2017. április 09. 11:30

Az MSZP képviselői is részt vesznek a CEU melletti tüntetésen és erre buzdítanak minden magyar demokratát

A Közép-Európai Egyetem (CEU) Magyarország egyik legsikeresebb felsőoktatási intézménye. A CEU nemzeti érték, a régióban kiemelkedő jelentőségű egyetem, amely a legkiválóbb kutatókat és diákokat vonzza hazánkba. Nem véletlen, hogy különböző egyetemi rangsorokban rendre elöl végez a magyarországi intézmények közül.
A CEU ugyanakkor nemcsak akadémiai intézményként jelentős: több száz embernek ad munkát, több milliárd forinttal járul hozzá évente az ország költségvetéséhez. A Közép-Európai Egyetem nemzeti érték, amellyel Magyarország csak nyer. 
 
Éppen ezért nemzetellenes politika, hogy az Orbán-kormány hazugságokra és mondvacsinált vádakra hivatkozva egy ostoba politikai hecckampány keretében el akarja űzni az országból az egyetemet. A Fidesz ezzel nemcsak Magyarország, de a világ szégyene is lett. Az Egyesült Államoktól Franciaországig számos állam, a Harvardtól a Princetonig pedig a világ legjobb egyetemei és több mint egy tucat Nobel-díjas kutató ítélte el Orbán Viktor agresszív támadását a szabadság ellen.
 
Az MSZP képviselői azzal tiltakoznak a Fidesz nemzetellenes, hazaáruló politikája ellen, hogy vasárnap magánemberként, a pártzászlókat és egyéb jelképeket otthon hagyva csatlakoznak a CEU megmaradásáért indított tüntetéshez. Ott leszünk, hogy minél többen mondhassuk: állítsuk meg a Fideszt!
 
MSZP