Modern Városok – Orbán megfeledkezett Budapestről

A múlt héten utolsó állomásához érkezett a Modern Városok program, amelynek keretében Orbán Viktor felkereste Magyarország csaknem összes nagyobb települését. A miniszterelnök Hódmezővásárhelyen meghirdette a faluprogramot is, arról azonban megfeledkezett, hogy van még egy magyar város, amely modern szeretne lenni: Budapest.
Javasoljuk, hogy Orbán Viktor Budapestet is vegye be a Modern Városok programba! Látogasson el a fővárosba is és számoljon be arról, milyen fejlesztéseket és támogatásokat kap a főváros a következő években – az ezekről szóló szerződéseket Tarlós István is biztosan szívesen aláírná. 
 
A budapestiek is megérdemlik, amit a hódmezővásárhelyiek vagy a salgótarjániak. A fővárosiak naponta 20 milliárd forintnyi adót fizetnek be az államkasszába, Budapest termeli Magyarország GDP-jének 40 százalékát. A kötelezettségek mellett azonban az itt élőknek jogaik is vannak. Ilyen például, hogy Budapest kifogások helyett végre elegendő pénzt kapjon a 3-as metró felújítására. 
 
Orbán Viktor és Tarlós István 2013 márciusában írta alá a Budapest 21 szerződést, abból azonban négy év alatt sem valósult meg semmi. A miniszterelnök akkor azt mondta: „Budapest a magyar gazdaság motorja is, ha Budapesten nem jól mennek a dolgok, az ország sem fejlődik. Ha gazdasági növekedést akarunk, ahhoz Budapestnek is fejlődnie, növekednie kell”. Mielőtt a kormány végképp ellehetetleníti Budapestet, jó lenne, ha Orbán Viktor legalább a saját szavait komolyan venné.
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében