mszp.hu | közlemény római parti védmű
2017. szeptember 12. 17:00

Legyen népszavazás a római parti gátról!

Legyen népszavazás a római parti gátról!
A körzet országgyűlési képviselőjeként támogatom, hogy a római-parti gát kérdéséről az ott élő emberek döntsenek. A III. kerületi MSZP már korábban is kezdeményezett helyi népszavazást e kérdésben, álláspontunk pedig nem változott.
Az MSZP az árvízvédelem hosszú távú, megnyugtató megoldását kívánja elősegíteni, ezért elengedhetetlen, hogy a politikai sárdobálás helyett higgadt szakmai érvelés kezdődjön. Nem támogatunk olyan tervet, amely a környezet aránytalan pusztításával jár, amely pénzügyileg átláthatatlan, és amelyet nem előz meg a megfelelő lakossági tájékoztatás. Éppen ezért a mobilgát koncepciója részünkről nem támogatható.
 
Kérem a döntéshozókat, hogy a védekezés lehetőségeit végre pontosan, ködösítés nélkül mutassák be az embereknek, hogy ők felelős döntést tudjanak hozni. Derüljön ki végre: mennyibe kerül az adófizetőnek a mobilgát és milyen környezeti kockázatot is jelent?
 
Ugyanakkor mélyen megdöbbent, hogy a gát megépítését pártoló egyik szervezet utolsó elkeseredésében megengedhetetlen, antiszemita érvelést folytat. Ez ebben a kerületben eddig nem volt szokás, ezért határozottan visszautasítom ezt az érvelést!
 
Kiss László,
a körzet országgyűlési képviselője