mszp.hu | Belföld | közlemény Pécs
2017. szeptember 21. 12:03

Budapesten döntöttek: a Fidesz megkezdte Pécs végkiárusítását

Budapesten döntöttek: a Fidesz megkezdte Pécs végkiárusítását
A Fidesz gyámság alá helyezte a pécsi városvezetést, a pécsi ügyekről már Budapesten döntenek. A gyenge és súlytalan fideszes városvezetés csődhelyzetbe vitte Pécset, most pedig megkezdték a város vagyonának végkiárusítását. Ennek a jele az, hogy a város repterét megveszi a Fidesz-kormány azért, hogy aztán bérbe adja azt az oroszoknak.
Ha Pécs egy normálisan vezetett város lenne, a repteret nem adná el, hanem maga hasznosítaná, hogy ez az összeg hosszú éveken át a település kasszáját gazdagítsa, és az ott élő emberek javát szolgálja. A Fidesz azonban viszi a pénzt Pécsről: a helyieknek csak a növekvő adók maradnak és az egyre kevesebb munkahely.
 
A gyámság alá helyezett Pécs kifosztása megkezdődött, az ott lakók pedig azt találgatják, mi lesz a következő, amit elvesz tőlük a Fidesz. A hőszolgáltatást? A vízi közműveket? Az utolsó kiadható ingatlanokat is viszik a fideszes haverok?
 
A legszomorúbb az, hogy mindez nem segít Pécsen. Jövőre a város ugyanígy eladósodik, és akkor már eladni sem lesz mit. Marad az adóemelés.
 
Pécs rossz úton jár. Pécsnek úgy kellene fejlődnie, mint Szeged városának Botka László vezetésével, ahol prosperál a gazdaság és pezsgő kulturális élet zajlik. A szegedi modell 2018-tól nem csak Pécs, hanem az egész ország számára megvalósulhat a Botka-kormány vezetésével.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Szakács László, frakcióvezető-helyettes, Baranya megyei elnök