Lenne fedezet a költségvetésben az emberek helyzetét javító intézkedésekre

Többek között a bérek és a nyugdíjak tisztességes rendezésének, a progresszív, többkulcsos adórendszernek, az oktatás és az egészségügy problémáira adott válaszoknak a fontosságát emelte ki Molnár Gyula szombati előadásában.

Pártunk elnöke több ellenzéki pártelnök és pártvezető társaságában a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által szervezett budapesti konferencián arról is beszélt, hogy az ország számára létkérdés az uniós tagság. Kijelentette, hazánk csak akkor maradhat erős, ha az Európai Unió része marad. Molnár Gyula megemlítette az alkotmánymódosítás szükségességét is.

A politikus elmondta, hogy a szocialisták kormányra kerülve bevezetnék a megélhetési minimumot - ami a nemzeti alapjövedelem egyszerűsített változata -, a 13. havi nyugdíjat, a 100 ezer forint alatti nyugdíjaknál gyorsabb, nagyobb emelést hajtanának végre, megdupláznák a minimálnyugdíjat, továbbá krónikus betegségeknél orvosi javallatra a 65 év felettieknél ingyenessé tennék gyógyszert.

Az előadásában szorgalmazott változásokkal kapcsolatban a pártelnök úgy vélekedett, hogy azok fedezete megvan a költségvetésben.

Címoldali fotó: MTI/Bruzák Noémi