mszp.hu | Belföld | pazarlás Várkert Bazár
2017. november 28. 10:29

A Várkert Bazár továbbra is a Fidesz-kormány szimbóluma: máris omlik

A Várkert Bazárt az elmúlt években legalább ötször adták át, és a Fidesz megpróbálta kényszeres kultuszépítése középpontjába helyezni: rendezvényeket, állami eseményeket, Orbán Viktor kedvenc előadóját vonultatták fel, hogy indokolják a milliárdos pazarlást.

A Várkert Bazár a Fidesz kormányzásának legpontosabb, leghitelesebb szimbóluma és mostanra kiderült: az épület omlik.

Hogyan venne bárki komolyan egy kormányt, amelyik magát is ennyire veszi komolyan? Hogyan hihetne el bárki bármit Orbán Viktornak, akinek saját kormánya bevallása szerinti legfontosabb építkezése 2 év után omladozik? Akárcsak a Széll Kálmán tér, ahol pár nappal az átadás után fák száradnak ki, és megáll az óra.

Pont ilyen ez a kormányzás. Nagy látvány, nagy szöveg, nagy ígéretek, majd málló vakolat, omlásveszély. Ugyanúgy viszik haza a pénzt, az építőanyagot a kormányzásból is, ahogy a milliárdokat eltűntették a Várkert Bazárban.

Ezért kell kormányváltás 2018-ban. 2018 áprilisa után az új baloldali kormány a következőket teszi majd a Várkert Bazárban:

  • felülvizsgálja a felújítás körülményeit,
  • felülvizsgálja a kifizetett milliárdok sorsát,
  • felülvizsgálja a tervezés és az építés felelőseinek munkáját,
  • az esetleges visszaélések feltárását rábízza a felszabaduló ügyészségre, a bizonyíthatóan ellopott pénzeket pedig előkeríti.

A Várkert Bazár mindig is paraván volt. De ez nem jelenti azt, hogy a paravánépítés felelősei büntetlenül megúszhatják, hogy valódi értékteremtés helyett egy papírmasé-gipszkarton színházi kellék színvonalú "építményt" emeltek a Duna-parton, a Vár alá.
 
Őrsi Gergely
az MSZP budapesti alelnöke