Nincs baja a miniszternek a bírói kar „lekomcsizásával”

Az országgyűlés igazságügyi bizottsága Rogán Antal propagandaminisztert és Trócsányi Lászlót hallgatta meg hétfőn délelőtt. Az ülésen történtekről Bárándy Gergely sajtótájékoztatón számolt be.
A képviselő elmondta: Rogán Anatal nem volt hajlandó arra választ adni a bizottság előtt, hogyan lehetséges az, hogy közpénzen haverokat, rokonokat kistafírungozva folyik pártpropaganda ma Magyarországon. A letelepedési kötvényekkel kapcsolatos kérdésekre sem adott érdemi választ, hiába kérdezték tőle, hogyan lehetséges, hogy 20 ezer ember letelepedési kötvénnyel jött be Magyarországra, és ebből magánemberek, offshore cégek húztak hasznot. Sőt, a miniszter azt hangoztatta, hogy ez a kötvényforma Magyarország számára nagyon előnyös.
 
Trócsányi Lászlót Budai Gyula bírókat „komcsizó” kijelentéséről kérdezte a szocialista képviselő. Az elhatárolódás most is elmaradt, mindössze annyi válasz érkezett a minisztertől: ő nem tudja megítélni, hogy mennyi „komcsi” van a bírói karban, az ügyvédek között viszont szerinte nincsen sok. Az igazságügyi miniszter mellébeszélt akkor is, amikor az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáról volt szó - a családon belüli, gyermekek és nők elleni erőszak megelőzését célul kitűző egyezmény ratifikálását az MSZP továbbra is követeli.