mszp.hu | Belföld
2019. április 18. 15:07

Ujhelyi: tiltakozunk a HVG beszántása ellen!

Ujhelyi: tiltakozunk a HVG beszántása ellen!
Mélységesen megdöbbentőnek nevezte Ujhelyi István, hogy megvonták a közterületi hirdetési felületeket a címlapján Rogán Antal feleségét hozó hetilaptól.
Az MSZP EP-képviselője a tájékozódás és tájékoztatás szabadsága elleni támadásnak tartja az Orbán-kormány nyomására történt szerződésbontást.
 
 
“A következő években az lesz a feladatunk, hogy minél több fejlesztési forrás érkezzen az országba. Azokat az európai uniós pénzeket jól meg kell majd nézni, hogyan használja fel a magyar kormányzat - jelentette ki Ujhelyi István békéscsabai utcafórumán. Az MSZP EP-képviselője személy szerint azért fog dolgozni, hogy legyenek önkormányzatok számára közvetlenül elérhető támogatási források, amelyekért nem kell majd szkanderozni az Orbán-kormánnyal. Ennek köszönhetően az önkormányzatok nem lesznek zsarolhatók. Mivel megtörténhet, hogy a korrupt rendszert működtető Orbánék miatt Magyarország elől elzárják a pénzcsapokat, szükség lesz a kormányt megkerülő utakra, hogy érkezzenk uniós támogatások, a magyar emberek érdek ne sérüljön.
 
 
“Orbánnal már nem állnak szóba, elvesztette érdekérvényesítő képességét, ő az Európa-ellenes táborban fog politizálni. Az MSZP-PM piros-zöld koalícója feladata lesz ezért a haza európai érdekeinek képviselete” - emelte ki.
 
 
Ujhelyi kezében a legfrissebb, Rogán Antal feleségét ábrázoló HVG-vel, arra a szerdai botrányra hívta fel a figyelmet, hogy a címlapjait az utcán 40 éve hirdető hetilaptól megvonták a közterületi reklámfelületeket “Tegnap a NER, Orbánisztán ismét megmutatta a foga fehérjét: az Orbán-kormány kérésére felmondták a HVG kiadójának szerződését. Mélységesen felháborító! Nincs még egy ország az Európai Unióban, ahol ez megtörténhetne” - fogalmazott. Felidézte Rogán korábbi, 2016 őszi, helikopteres lagzizásának sajtóleleplezését, ami után az azt nyilvánosságra hozó Népszabadságot beszántotta a kormány. “Most ,amikor ismét kellemetlen ügy van a címlapon, Rogán és Orbán lép, megpróbálja ellehetetleníteni a HVG-t is. MSZP-s politikusként és európai parlamenti képviselőként is tiltakozom! Nem veheti el az emberektől a nyilvánosságot, a tájékozódás és a tájékoztatás szabadságát a kormány!” - jelentette ki. 
 
 
Az utcafórumon elhangzott az is,  az MSZP 60 ezernél több aláírást adott le hitelesítésre.