mszp.hu | Belföld
2019. július 01. 11:29

Csipetnyi segítség - ételosztás Debrecenben

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz. választókerületi szervezete, a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesületével és a Segíts a rászorulókon Facebook-csoporttal közösen június 30-án Debrecenben, a Petőfi téren ismét ételt osztott a városban élő szegényeknek, a közmunkából tengődő családoknak, a magukra maradt kisnyugdíjasoknak, a fedél nélkül élőknek.
Kiosztottunk közel 200 embertársunknak ebédet, 35 kg kenyeret, valamint 40 palack 1,5 literes hűtött ásványvizet a forróság miatt. A gyermekeknek nagy örömükre fagyival is kedveskedtünk.

A forró napsütés ellenére a sorban - mint eddig mindig - most is sokan álltak. Kisnyugdíjasok, utcán élők, gyermekes családok. Többségük már visszatérő vendég, tudják, minden hónap végén számíthatnak ránk. Miközben a sorban várakoznak, sokan panaszkodnak arra, hogy alacsony a nyugdíj, hónap végére már gyógyszerre sem telik. A hajléktalanok ilyenkor a melegben a hűvöset keresik, sokuk számára a Nagyerdő a menedék. A városban napközben nem jutnak sem vízhez, sem tisztálkodási lehetőséghez. Kitaszítottnak, megvetettnek érzik magukat.

Az ételosztást július 28-án folytatjuk.

Szabó Zoltánné
választókerületi elnök