mszp.hu | Belföld | Önkormányzat
2019. augusztus 22. 13:00

Tüttő Kata mögött áll az ellenzéki összefogás az V. kerületben

Tüttő Kata mögött áll az ellenzéki összefogás az V. kerületben
Bővült és véglegessé vált az ellenzéki összefogás Tüttő Kata mögött az V. kerületben – erről tartottak sajtótájékoztatót az ország középpontjában, a Kossuth téren.
Sajtótájékoztatón mutatkozott be augusztus 22-én Tüttő Kata, az MSZP képviselője, V. kerületi polgármesterjelöltje, az ország szívében, a Kossuth Téren a választópolgárok előtt. A sajtótájékoztató megnyitójaként Karácsony Gergely Budapest közös ellenzéki főpolgármester-jelöltje elmondta: „Egy olyan helyen állunk, ahol egy polgári értékrendű kormánynak, amely azt tartja feladatának, hogy szolgálja a népét és ne uralkodjon felette,” lennie kell. Amikor arról beszélünk, hogy október 13-án megváltoztatjuk az országot, akkor nyilvánvaló, hogy ennek a változásnak Budapest központjából kell elindulnia.”
 
Ezután Karácsony bemutatta az V. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltjét valamint helyi képviselőjelöltjeit, akikről elmondta: „Ők az ország becsületéért is indulnak ebben a választási küzdelemben. Nyilvánvalóan változásra van szükség, és abban is hiszünk, hogy több nőre van szükség a politikában, ezért is örülünk, hogy Tüttő Kata lesz a belváros polgármestere.”
 
Karácsony hozzátette: „Katáról tudni kell: ő egy európai léptékű politikus, aki az önkormányzati politikát európai léptékben követi, és az elmúlt években nagyon komoly nemzetközi szervezetekben és nagyon komoly nemzetközi projektekben vett részt, ezáltal segíteni fogja, hogy kerülete, és ezáltal Budapest, újra az európai nagyvárosok érték- és érdekszövetségébe tartozzon, hogy olyan polgárok lehessünk, akik legfontosabb szövetségeseit nem keleten, hanem nyugaton találjuk. Katának ráadásul kiváló csapata van, amelyben különböző pártok, különböző korosztályhoz tartozó képviselők közösen küzdenek azért, hogy ez a kerület ne az ingatlanmutyikról és fakivágásokról szóljon, hanem méltó legyen arra, hogy nemzeti fővárosunk szívét, a belvárost új értékek mentén igazgassák” – mondta a főpolgármester-jelölt.
 
Tüttő Kata támogatóiról elmondta: „Mi, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Párbeszéd, a Magyar Szocialista Párt és a Liberálisok képviselői azért kötöttünk szövetséget, mert szeretnénk egy szabadabb és boldogabb országban élni. Ha a gyerekeink felnőnek, akkor ez az otthonunk maradjon. Ezért mi Karácsony Gergellyel arra vállalkozunk, hogy egy új fejezetet nyitunk Budapest életében is.”
 
Tüttő felvázolta, mi történne, ha maradna a mostani vezetés: „(…) Akkor az itt lévő lakások jó része továbbra is szállodaként üzemelne, vagy üresen állna, miközben hatalmas lakhatási válság van az országban; megfizethetetlenek a lakbérek és ugyanígy az ingatlanok is. Ők árkokat ásnak a tereinken, és sót szórnak a történelmi sebekbe, mi azt keressük, ami összeköt. Az ő szimbólumuk a térkő, a miénk pedig a fa. (…) Mert mi életet hozunk az otthonokba és életet az utcákba. De ez nem csak a fákról szól, hanem hozunk egy környezettudatos szemléletet is! A változás innen indul!” – mondta el Tüttő Kata az MSZP képviselője, Budapest V. kerületének polgármesterjelöltje.