Hírklikk | Belföld | Önkormányzat
2019. szeptember 06. 15:46

Elsődleges cél a fideszes kiskirályok leváltása

A fővárosi ellenzéki összefogás mellett 21 megyei jogú városban is van ellenzéki közös jelölt és 89 tízezer fő feletti településen állapodott meg az ellenzék az együttműködésről - mondta Tóth Bertalan pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. A szocialisták elnöke hangsúlyozta: az elsődleges céljuk a fideszes "kiskirályok" leváltása.
Az önkormányzás nem a helyi képviselők kiváltsága, hanem a helyben élők demokratikus joga, ezért a párbeszéd új kereteit alakítanák ki az önkormányzatokban - tette hozzá a az ellenzéki politikus.
 
Kapjanak lehetőséget a munkavállalói érdekképviseletek, hogy az önkormányzat gazdaságfejlesztési elképzeléseit segítsék - fogalmazta meg javaslataikat.
 
 
Tóth Bertalan közölte, meg kell teremteni a szabad médiát, a véleménynyilvánítás szabadságát, a baloldali önkormányzatok kiemelt feladata kell, hogy legyen a szociális ellátás, az oktatás segítése és a klímavédelem.
 
A beruházásoknál nem kell jutalékot fizetni Mészáros Lőrincnek - mondta azzal kapcsolatban, mire számít október 13-a után egy baloldali önkormányzat esetén.