mszp.hu | Belföld
2019. szeptember 08. 19:32

A büntetés-végrehajtás szervezetének napjára

Szent Adorján napján köszöntjük a büntetés-végrehajtás szervezetében szolgálatot teljesítőket.
Sajnálatos módon azonban a mai napon nekik sincs okuk az örömre, hiszen ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint az Orbán-kormány által megalázott többi rendvédelmi dolgozó. Rengeteg túlóra, olyan alacsony fizetés, amelyből nem tudnak megélni, korszerűtlen eszközök, rossz munkakörülmények és a családosok életét megkeserítő munkabeosztás.

Ilyen körülmények között sajnos nem lepődhetünk meg azon, hogy a rendőrséghez hasonlóan a büntetés-végrehajtás is folyamatosan létszámhiánnyal küzd.

A Fidesznek végre észhez kellene térnie, nem luxusautók beszerzésére kellene 82 milliárdot fordítania, nem a propagandára kellene évi 75 milliárdot költenie, hanem azok helyzetén kellene javítania, akik valamennyiünk biztonságáért felelnek.

Az Orbán-kormánynak azonnal módosítania kell a rendvédelmisek életpályamodelljét, csökkentenie kell az állomány terheit és legalább 30 százalékkal meg kell emelnie a bérüket, különben lassan már nem lesz, aki ezt a hivatást választaná.

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes