mszp.hu | Egészségügy
2019. október 09. 12:03

Rengeteg település maradt háziorvos nélkül a Fidesz miatt

Szinte már naponta jelennek meg újabb és újabb lesújtó jelentések a magyar egészségügy helyzetéről. Ennek ellenére a Fidesz továbbra sem tesz semmit a helyzet javításáért, pedig már ott tartunk, hogy 402 betöltetlen háziorvosi praxis volt a tavalyi évben, ami miatt több mint 400 ezer ember nem jutott a saját településén ellátáshoz.
Ez a tény is csak alátámasztja azt a statisztikát, amely szerint 10-ből 8 haláleset megelőzhető lenne, ha a betegek időben megfelelő ellátást kapnának. 
 
Az MSZP szerint semmi sem lehet fontosabb az emberi életnél ezért a háziorvosi ellátás tragikus helyzetét azonnal rendezni kell, nem lehet tovább várni a kormányra. A szocialista vezetésű települések ahogy eddig, úgy az októberi önkormányzati választások után is támogatást nyújtanak majd a háziorvosoknak, annak érdekében, hogy senki se maradjon ellátás nélkül.
 
Október 13-án arról is döntünk, hogy olyan vezetőket akarunk-e településeink élére, akik mindent megtesznek az ott élők egészségéért vagy olyanokat, akik az Orbán-kormánnyal együttműködve megfosztják az embereket az orvosi ellátástól. 
 
MSZP