mszp.hu | Belföld
2019. október 15. 09:00

Megtaláltuk a helyünket, ez a stratégia működött!

„Az emberek hatalma kerül most a fókuszba” – mondta Molnár Zsolt az MSZP országgyűlési képviselője, a Budapesti Területi Szövetség elnöke megnevezve az önkormányzati választás fő eredményét hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként.
Mindenekelőtt köszönjük minden választópolgárnak, hogy eljöttek szavazni! – fejezte ki háláját Molnár Zsolt az ellenzéki választási szövetség nevében a helytállásért hazánk polgárainak, és külön mindenkinek, akik úgy döntöttek, hogy kilépnek a fidesz önkényes világából.
 
„Pozitív mérlege van az egész ellenzéknek és a szocialistáknak is. 6 polgármester, egy 7 fős frakció, ami a Párbeszéddel együtt már 9, és mi adjuk Budapest főpolgármesterét két előválasztás után” – mondta.  Hozzátette, elbizakodottságról, gőgről azonban nem lehet szó, hiszen hosszú még az út a mostani sikert fokozva a kormányváltásig. „Más érzés már így kimenni az utcára, hiszen felemelt fejjel lehet a jövőbe tekintetni, megtaláltuk a helyünket” – jegyezte meg a területi elnök.
 
„Ez a stratégia működött! Működött az előválasztás, a közös jelöltek állítása, a közös program, a bizalom: erre kell közösen építenünk! (…) Volt egy jó fél-félidőnk, ami hitet ad, lendületet ad, egy érzelmi azonosulást ad!” – mondta el Molnár.
 
Kérdésre válaszolva, Molnár külön kiemelte a budapesti feladatokat: „Az emberek hatalma kerül most a fókuszba: nem fölülről vezérelt, hanem egy párbeszédre épülő politika! Ha a mostani költségvetési helyzetből indulunk ki, akkor sok megvalósítható lehetőség van, a lakhatástól kezdve a 14 éven aluliak ingyenes tömegközlekedéséig. Ez egy rendkívül jó, baloldali és igazságos szociális vívmány” – mondta a szocialista politikus. Az egységes parkolási rendszert is megemlítette, amely szerinte egy olyan követendő példa, ami nem csak megtakarításokat hoz, hanem a visszaéléseknek még a látszatát is kizárja. „Meg fogjuk valósítani, még ha bizonyos üzleti érdekeket sért is, de végig fogjuk vinni, mert egy nagyon elszánt csapatunk van! (…) A szükséges folyamatokat el kell indítani, és lehet majd látni, hogy a kormánynak valós együttműködési szándéka van-e. Vékony a mezsgye, de Karácsony Gergellyel és ezzel a csapattal, ezzel a felhatalmazással ezt is meg fogjuk oldani” – mondta Molnár Zsolt a kormánnyal való jövőbeni együttműködés lehetőségéről.
 
Zárszóként a képviselő a köszönet mellett megerősítette a választók felé, hogy hogyan lehet majd elérni a kormányváltást: „Egyszerre kell ellenzékinek lenni, egyszerre kell az elveinket képviselni” – mondta, és rámutatott, hogy mindezt úgy kell megcselekedni, hogy eközben Budapestnek és az összefogás által vezetett településeknek sikeresen kell működniük.