mszp.hu | Belföld
2019. december 28. 16:22

Kunhalmi: Sorsdöntő év lesz, most fektetjük le együtt a 4. Köztársaság alapjait!

Kunhalmi: Sorsdöntő év lesz, most fektetjük le együtt a 4. Köztársaság alapjait!
Indul az újév, amelyben naprakésszé formálja küldetését a 4. Köztársaság alapjai meghatározásának érdekében az MSZP – erről beszélt Kunhalmi Ágnes péntek este az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.
A szocialista politikus elmondta, a választásokra fordulva Alapszabály-módosítással kezd az MSZP az év első 3 hónapjában. Ezután végletesítik a 4. köztársaság alapjainak meghatározását, 2021 pedig már az előválasztások éveként kezdődik az MSZP számára is. „Az én fejemben egy környezetvédő szociális-demokratikus párt van, és mindannyian a leginkább érdekeltek vagyunk abban, Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc és mindenki a köztársaságpártiak közül, hogy a 4. Köztársaság alapjait letegyük” – ismertette Kunhalmi a következő időszak legfontosabb feladatát.
 

„Abban nincs vita a pártok között, hogy összefogásra van szükség. Abban sincs vita, hogy a bevált előválasztással kell kiválasztanunk a 106 egyéni választókörzetben azt az 1 jelöltet, akit közösen támogatunk” – emelte ki az MSZP országgyűlési képviselője a választási siker leglényegesebb elemét.
 
Kunhalmi Ágnes szerint látható, hogy a köztársaságpárti önkormányzatok elkezdtek működni, de felelőssége van az önkormányzati vezetőknek és a helyi képviselőknek is, hogy jól vigyék városaikat, jobban, mint elődeik, és politizálni kell. „Csak együtt tudjuk ilyen választójogi törvény mellett felvenni a harcot. Egyedül akár a DK 15%-a, akár a Momentum a fiatalokat összegyűjtő eredménye csodálatos, de együtt még csak 44% vagyunk. Behozható a Fidesz előnye, de három a magyar igazság: 1 miniszterelnök-jelölt, 1-1 jelölt a 106 körzetben és egy közös lista.”
 
Az elmúlt pár hónapban egyre szorosabbá vált az együttműködés a demokratikus pártok között, ám akad olyan választókerület, ahol még van rivalizálás, például Budapest XIII. kerülete.  Egy-egy ilyen helyzet és a teljes kép kapcsán a képviselőnő kifejtette, „Ismerjük a XIII. kerület helyzetét, ott 90% körüli szocialista eredmények vannak. Ott, aki él és mozog, a szocialistákra szavaz. Meg is dolgoznak érte a helyiek, példaértékű, elképesztően jó kerületet csinálnak.
 
A demokratikus pártok 2,5 hónapja élnek együtt, és a legtöbb helyen tökéletesen visszük a városokat, láthatjuk például Karácsony Gergelyt és csapatát, vagy például Budapest XVIII. kerületét és nagyon sok helyen másutt is” – mutatta be növekvő sikerét Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, az MSZP Választmányának elnöke.