mszp.hu | Belföld, Külföld | Honvédelem
2020. január 05. 00:10

A honvédség parancsnokának kezdeményezni kell a miniszternél, hogy oldja fel a titkosítást

A honvédség parancsnokának kezdeményezni kell a miniszternél, hogy oldja fel a titkosítást
Az MSZP kérdést intézett a honvédelmi miniszterhez: a Magyar Honvédség repülői mit kerestek olyan a célállomásokon, ahol – mint Las Vegasban, Panama Cityben, Makaón – a kaszinókban milliárdos nagyságrendben nyitható„játékra szánt" anonim készpénzszámla; mit kerestek olyan városokban, ahol jellemzően az aranyrudak tulajdonosainak anonimitását biztosítják, illetve olyan helyeken, ahol elhelyezhető vagy éppenséggel ottani pihentetés után hazahozható a letelepedési kötvényekből származó, ebből a célból létrehozott „off shore” cégek által behajtott jutalék.
A miniszter válaszában elutasította a kérdésre a választ, mondván, hogy 30 évig titkosak a katonai szállítmányok.
 
 Eltekintve attól, hogy semmi nem akadályozza meg abban, hogy mint titokgazda feloldja a korlátozást és ezzel megvédje a Magyar Honvédség jó hírét, a válasza újabb kérdéseket vet fel: milyen katonai szállítmányokról lehet szó? Katonákról? Fegyverekről? Utánpótlásról? Kinek? Úgy tudom, Las Vegast még nem foglaltuk el! 
 
Aki hallgatja, olvassa a híreket (például Szulejmáni kilövését), az tisztában van azzal, hogy a katonai ügyekkel nem lehet játszani. Nyilván nem szállítottak katonát, fegyvert Las Vegasba és más, említett célállomásokra sem, így tehát elemi érdeke a Magyar Honvédségnek, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba: a honvédség parancsnokának (a korábbi vezérkari főnöknek megfelelő beosztás) kezdeményezni kell a miniszternél, hogy oldja fel a titkosítást.
 
Harangozó Tamás
az MSZP országgyűlési képviselője