mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. január 08. 14:37

Felszólítjuk Kósa Lajost, hogy haladéktalanul hívja össze a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülését

Az USA és Irán között elmélyülő válság újabb állomásaként rakéta támadás érte az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák bázisát.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel felszólítom Kósa Lajost a bizottság elnökét, hogy haladéktalanul hívja össze a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülését, amelyen mind a honvédelmi minisztertől, mind a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetőjétől tájékoztatást várunk katonáink biztonságával kapcsolatban.

A honvédelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy áll rendelkezésünkre a bizottság ülésén, azt már csak az elnöknek kéne összehívni. Nem tudhatjuk, hogy Kósa Lajost bel- vagy külföldi pihenése akadályozza, vagy ennyire nem érdekli az Irakban szolgáló magyar katonák élete és testi épsége, de ha maga nem képes vezetni az ülést, gondoskodjon a helyettesítéséről.

Kósa úr, tegye a dolgát!

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes