mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. február 18. 23:30

Ujhelyi: vizsgálatot és az etikai kódex elfogadását várom a Ryanairtől!

Ujhelyi: vizsgálatot és az etikai kódex elfogadását várom a Ryanairtől!
Az Európai Parlament közlekedési és turisztikai bizottságának alelnökeként azonnali vizsgálatot kértem a Ryanair vezetőségétől a Budapestről a kanári-szigetekre induló ma reggeli járatukon történt eseményekkel kapcsolatban; erről levélben értesítettem az érintetteket.
Mint arról a sajtó beszámolt: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről induló járat hosszú órákon át várakozott a kifutópályán, az utasoknak érdemi tájékoztatást eközben nem adtak, sem ételt, sem pedig italt nem biztosítottak a számukra a többórás veszteglés alatt. Nem ez volt az első olyan eset, amikor a Ryanair egyik járata túlsúlyra vagy más technikai problémára hivatkozva később indult el, az utasok pedig nem kaptak semmilyen jogos pluszellátást a fedélzeten.
 
Ezek az esetek vállalhatatlanok és mindenképpen vizsgálatot, illetve változtatásokat tesznek szükségessé. Az elmúlt időszakban szakemberekkel és európai döntéshozókkal közösen megalkottuk és az Európai Bizottság asztalára tettük a „Fapados Etikai Kódexet”, amely többek között az ilyen esetekre is előírja a méltányos és elégséges szolgáltatást. Elvárom, hogy a Ryanair - ahogyan a többi diszkont légitársaság is - mielőbb elfogadja és magára nézve is kötelezőnek tekintse ezeket az etikai normákat.
 
Brüsszel - 2020. 02. 18.