mszp.hu | Belföld
2020. február 19. 18:25

A nyugdíjemelésnél figyelembe kell venni a bérek növekedését!

A Fidesz 2011 óta folyamatosan meglopja a nyugdíjasokat azzal, hogy a nyugdíjemelést csak az inflációhoz köti és nem veszi figyelembe a bérek emelkedését.
Ugyanakkor szándékosan nyerészkedik is a nyugdíjasokon, amikor rendszeresen alultervezi az inflációt és erre hivatkozva év elején csak kisebb nyugdíjemelést ad, amely egyáltalán nem fedezi az élelmiszerek és a gyógyszerek átlagos drágulását.

Olyan nyugdíjszámítás kell, ami követi a gazdasági növekedést, valamint a bérek és az árak változásait. A magyar nyugdíjasoknak az MSZP javaslata szerint, a vegyes indexálás alapján 6,5%-kal nőne a járandóságuk, szemben a jelenlegi, a Fidesz által nagy kegyesen adott 2,8%-os emeléssel, amelynél jóval magasabb az infláció. Ez egy átlagos nyugdíjjal számolva közel 10 ezer forintos emelkedést jelentene.

Az idősek megsarcolását visszautasítjuk, ezért az MSZP támogatja a Nyugdíjas Parlament népszavazási kezdeményezését, illetve újra benyújtja a javaslatait a nyugdíjasok megbecsülésének és az idősek szociális biztonságának megteremtése érdekében. Így lehetne ugyanis garantálni a tisztességes és igazságos nyugdíjakat, amit mindenki megérdemel egy végig dolgozott élet után.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke