mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. február 22. 00:44

Mesterházy: „Alapszabály, hogy egymástól nem rabolunk, se szavazót, se politikust!”

Mesterházy: „Alapszabály, hogy egymástól nem rabolunk, se szavazót, se politikust!”
Az ellenzéki pártok versengése másodrendű a botrányos kormányzati ügyek mellett. Az érdemi vetélytársra és a rendszerszintű hibák megoldására kell koncentrálni – erről beszélt Mesterházy Attila, az MSZP képviselője, a Külügyi Bizottság alelnöke, péntek reggel az ATV Start c. műsorában.
„Alapszabály, hogy egymástól nem rabolunk, se szavazót, se politikust, mert azzal csak újraosztjuk a már meglévő szeletét a tortának”- mondta Mesterházy Attila. Véleménye szerint nem a Magyar Szocialista Párt és a DK versengésére, hanem az emberek érdekében a botrányos kormány leváltására kell koncentrálni, mondta el a szaporodó kilépések kapcsán.
 
Kijelentette, az európai vonal képviseletére való hivatkozást nem fogadja el a DK-ba frissen átigazolt polgármesterek részéről, hiszen „Az európai minimálbért és minimál-nyugdíjat például mi kezdeményeztük.” Figyelmeztetett, sok támadás éri mostanában az MSZP-t, ezért politikusainak azt üzente, vigyázzanak egymásra.
 
Elmondta, hosszú távon az MSZP, a DK, a Momentum és pártok összefogása kell a siker további útjához is. „Mi együtt akarunk indulni. Komolyan hiszünk abban, hogy egy miniszterelnök-jelölt, egy közös lista, és minden országos egyéni választókerületben egy jelölt. Ez a siker receptje, ezért nagy a felelősségünk, hogy azt tegyük, amit tettünk az önkormányzati választások sikeréért is – hogy nem egymással, hanem a Fidesszel és Orbánnal versenyzünk”.
 
Annak kapcsán, hogy tíz évre titkosították a Kaleta-ügyről szóló bizottsági ülés anyagát, Mesterházy – aki alelnöki minőségében kezdeményezte a Külügyi Bizottság ülését, de azon részt nem tudott venni – kérdésre elmondta, valójában a tanácstalanságot titkolják. Érdemben, tudomása szerint, nem derült ki semmi. 
 
 „Sem az Információs Hivatal, sem az Alkotmányvédelmi Hivatal nem tudta, hogy mit csinál a botrányba keveredett magyar nagykövet, noha többször átment nemzetbiztonsági átvilágításon” – hívta fel a figyelmet, és, bár tájékoztatási kötelezettsége nem volt, elítélte a Polt Péter vezette ügyészséget, amiért egy ekkora horderejű hírt hónapokig elhallgatott.
 
A NATO Parlamenti Közgyűlésének elnöke figyelmeztetett, továbbra is várhatók súlyos rendszerszintű hibák a kormányban, melyek veszélyeztetik a nemzetbiztonságot. „Ez azt jelenti, hogy fogalmuk sincs, hogy hol van rés a pajzson; mikor szivároghatnak ki Magyarországon, mint NATO tagországon keresztül akár NATO titkok is, ezért ezt az ügyet még nem zártuk le!” – mondta el Mesterházy Attila, az Magyar Szocialista Párt Országgyűlési képviselője, a Külügyi bizottság alelnöke.