mszp.hu | Belföld
2020. március 08. 23:06

Az MSZP stratégiaalkotó kongresszusa a szövetséget erősíti

Az MSZP stratégiaalkotó kongresszusa a szövetséget erősíti
A helyi ügyek segítése és a stratégia is azt a célt kell, hogy szolgálja, hogy a köztársaságpártiság szavazóbázisa erősödjön – mondta el Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke, péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként.
„Az eddiginél még nehezebb most a helyzet az egészségügyben. Jól jellemzi a helyzetet egy friss példa, amikor egy ilyen helyzetben is csupán 1 óra alatt ért ki a mentő a XVIII kerületbe egy koronavírus-fertőzés gyanús beteghez. A kerületben egyébként lefújták az összes tömegrendezvényt, de ez nehéz döntés volt.
 
Azt látjuk, hogy szükségük van a polgármestereknek és az önkormányzatoknak segítségre” – hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes kiemelve, hogy a legfontosabb közügyekben ezért is dolgoznak intenzíven a szövetség megerősítéséért. 
 
Március 14-én az MSZP alapszabály-módosító kongresszusát és a stratégiát alkotó, jóváhagyó kongresszusát tartja, emlékeztetett a párt társelnöki székének várományosa, aki ennek nyomán beszélt a szövetség pártjai között történt közelmúltbeli átigazolások helyzetéről és jövőjéről is. „Táncolni közösen csak a megfelelő partnerrel lehet, de mi abban bízunk, hogy a szövetség pártjai közötti átigazolások nem válnak tendenciává, és a bizalmat helyre lehet állítani, hiszen ez nem jó út” – mondta Kunhalmi.
 
A szocialista képviselőnő elmondta, „A tortát lehet darabolni, de ettől nem lesz nagyobb. A teljes népesség körében jelen pillanatban 8,9%-on áll a DK, a második helyen 7,4%-kal mi vagyunk, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége, majd a Jobbik 7,1 és a Momentum az országos teljes választópolgári lakosság körében 6%-kal” – ismertette az ellenzéki torta pillanatnyi összetételét.
 
Végezetül Kunhalmi Ágnes A DK MSZP-s politikus-elszipkázó stratégiáját kommentálva levonta a következtetést, „Nincs kiugróan magas százaléka egyik pártnak sem ahhoz, hogy átigazolási akciókat csináljon. Egyenrangú partnereknek kell tekintenünk egymást: ez a garanciája a közös kormányzásnak.
 
A sikeres önkormányzati választások után az ellenzéki pártok hallgatólagosan megegyeztek abban, hogy nem kakaskodunk, hanem elkezdjük a köztársaságpárti minimum program elemeit összerakni. Ezért beszéltük meg azt, hogy március 15-én is együtt fogunk fellépni!” – mondta el Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke.