mszp.hu | Belföld
2020. március 15. 12:37

Iskolabezárások: mi lesz a gyermekükkel otthonmaradó szülőkkel?

Iskolabezárások: mi lesz a gyermekükkel otthonmaradó szülőkkel?
Azt várjuk el, hogy az operatív törzs a mai ülésén az alábbi kérdésekről döntsön és ezekről a sajtótájékoztatóján haladéktalanul tájékoztassa a közvéleményt.
Mi lesz a gyermekükkel otthonmaradó szülőkkel? Munkavállalóként milyen jogaik vannak ebben a helyzetben? Mit kell tenniük a munkaadóknak? Milyen segítséget ad a kormány a szülőknek és a munkaadóknak?
 
Az MSZP azt javasolja, hogy ha kell, akkor a kormány rendkívüli intézkedéssekkel garantálja, hogy egyetlen szülőt sem érhet hátrány a munkahelyén, ha az átmeneti időszakban a gyermeke felügyeletét nem tudja megoldani. Senki sem veszítheti el az állását és senkinek sem csökkenhet a fizetése egy ilyen intézkedés következtében. Erről a munkaadókat és a munkavállalókat is haladéktalanul tájékoztatni kell.
 
Egyre nagyobb a feszültség mivel senki sem tudja, sem a munkavállalók, sem a munkaadók, hogy egy nap múlva, hétfőn, hogyan kell eljárni ebben az új helyzetben. A kormány ismét elkésett a tájékoztatással és a megfelelő lépésekkel, és ezzel csak növeli a bizonytalanságot. 
 
Éppen ezért az operatív törzs sajtótájékoztatója nem érhet véget anélkül, hogy a kormány részéről valaki ne adná meg a válaszokat ezekre a kérdésekre.
 
 
MSZP