mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Pénzügy Szociális ügyek
2021. január 04. 17:45

A Fidesz csak a gazdagoknak ad – reagálás Novák Katalin interjújára

Emlékeztetnénk a kampányüzemmódba kapcsolt családügyi minisztert, hogy a kormánypárti képviselők tárgyalni sem voltak hajlandók a magasabb összegű családtámogatásokról és a nehéz helyzetbe került családok decemberi rendkívüli támogatásáról.

Továbbá jó lenne, ha arra is emlékezne Novák Katalin, hogy a kormány 10 év alatt még a családi pótlék összegét sem emelte.

A kormány még a válság időszakában sem látja a családok valódi, mindennapos gondjait. Ebben a helyzetben ugyanis az emberek többsége biztos megélhetést szeretne a válság átvészeléséhez, egy újabb hitel a lakásfelújításhoz csak a biztos jövedelműeknek segít.

A Fidesz nem a támogatások összegét, vagy a fizetéseket növeli, hanem a hitelek felé tereli a családokat. Szerintünk az emberek eladósítása helyett valódi megoldásokra van szükség. A családok terheit csökkenteni kell, ezért az MSZP követeli az anyasági támogatás radikális emelését, az alanyi jogon járó családi támogatások (családi pótlék, gyes, gyet) megduplázását és az ellátások értékállóságának biztosítását.

Ha Novák Katalin esetleg ráérne két videó forgatása között, akkor miniszterként talán ezekkel az ügyekkel is foglalkozhatna.

MSZP

Bővebb információ: Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, az MSZP alelnöke