mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. január 20. 10:54

A Fidesz hozza nyilvánosságra az oltóhelyeken megmaradt vakcinák felhasználására vonatkozó eljárásrendet!

A sajtónak nyilatkozó egészségügyi dolgozók beszámolói szerint a koronavírus elleni oltóanyag egy része a kukába kerül az oltások beadásának szervezetlensége miatt.

Ezek nagyon súlyos állítások, így a kormány nem teheti meg, hogy nem reagál, ezért írásbeli kérdéssel fordulunk Kásler Miklós miniszterhez.

Milyen eljárásrendet alkalmaznak az oltások során? Milyen utasítások vonatkoznak a valamilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagának felhasználására? Valóban le kell selejtezni a nap végén a már kiolvasztott oltóanyagot ahelyett, hogy felhasználnák? Hogyan garantálják, hogy egy vakcina se végezze a kukában?

Mivel még nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű vakcina, ezért a kormánynak kiemelt felelőssége van abban, hogy a meglévő oltóanyagból valamennyi felhasználásra kerüljön.

Emberi életek megmentéséről van szó, ezért az MSZP szerint elengedhetetlen, hogy a kormány egyértelmű eljárásrend mentén megfelelően szervezze meg az oltásokat.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő