mszp.hu | Belföld
2021. február 04. 16:09

MSZP: Orbán elindította a Fidesz 2022-es választási kampányát

MSZP: Orbán elindította a Fidesz 2022-es választási kampányát
Orbán Viktornak ismét csak a jövőre vonatkozó kampánycélú ígérgetésre futotta, amelyből világossá vált, hogy a Fidesz-rezsim továbbra sem akar segítséget nyújtani a jelenleg is kilátástalan helyzetben lévőknek.

A miniszterelnök ráadásul még büszke is az embertelen és igazságtalan rendszerére, amely a válság idején sem ad támogatást az állásukat vesztetteknek, az időseknek, a családoknak, a kis- és középvállalkozásoknak.

Hallottunk már ígéreteket és bejelentéseket, például „Magyarország történetének legnagyobb, legátfogóbb, a gazdaság növekedését és élénkítését segítő akciótervéről.” Ezek eredményei pedig önmagukért beszélnek: tönkretett egészségügy, kirabolt önkormányzatok, tönkrement boltosok, vendéglátósok, kisvállalkozók és munkanélküliek tömegei szegélyezik azt az utat, amit a Fidesz épít, önző érdekei mentén! Cserben hagyták az embereket, és a Gazdaságvédelmi Alap 3600 milliárdjának háromnegyedét a saját haveri körüknek adták! Irdatlan méretű lett a hiány, döntően a pazarlás miatt, miközben az emberek alig érzékelnek ebből valamit. A bértámogatást szűkmarkúan méri a Fidesz-rezsim, de Orbán jó barátja, Mészáros Lőrinc még a válság alatt is tovább gazdagodott 70 milliárddal. Ezekért az állapotokért pedig egyértelműen Orbán Viktoré a felelősség.

Nem propagandaszagú ígérgetésre és nemzeti manipulációra van szükség, hanem érdemi lépésekre, a ma problémáinak megoldása érdekében! Ennek ellenére az Európai Unió legkorruptabb kormányának vezetője annyit jelentette be, hogy a következő időszakban is folytatják a fideszes elit közpénzhez juttatását.

A válság jelenleg is tart, éppen ezért az MSZP szerint nem hónapok múlva, nem fél vagy egy év múlva kell segítséget nyújtani a kilátástalan helyzetben élőknek, hanem most! Nem kampányígéretekre van szükség egy olyan időszakban, amikor mindenki a megélhetésének biztosításáért küzd, hanem felelős, érdemi tettekre!

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani.

A kormánynak 80%-os bértámogatást kell biztosítania és egyszerűsítenie kell a folyamatot annak érdekében, hogy minél hamarabb megkapják a segítséget a bajba jutottak! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra.

Továbbá gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

MSZP