mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Foglalkoztatás
2021. február 08. 14:33

A közfoglalkoztatottak bére legyen azonos a minimálbérrel!

A Fidesz-rezsim folytatja a legalacsonyabb bérért foglalkoztatottak, a közmunkások megalázását, ugyanis máshogyan nem lehet értelmezni a nagyjából kétezer forintos béremelést, amire ráadásul 4 évet kellett várni.

A Fidesz a tétlenségével és a szűkmarkúságával bünteti a legkevesebb fizetésből élőket. Ugyanis már csak az élelmiszerárak folyamatos emelkedését figyelembe véve egyértelműen látszik, hogy ez az emelés semmit sem ér ugyanúgy, ahogyan az idei minimálbér-emelés sem, amit egy az egyben el fog vinni az infláció.

Az MSZP szerint biztos megélhetést nyújtó minimálbérre van szükség, aminél a közmunkások bére nem lehet alacsonyabb! Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a magyar minimálbér összege legyen a legmagasabb a visegrádi országok körében, és fokozatosan közeledjen a fejlett országokban alkalmazott minimálbér szintjéhez.

A magyar dolgozók magasabb életszínvonalat és fizetéseket érdemelnek, ezért az MSZP szerint emelni kell a bérminimumokat, a dolgozó emberek munkáját a minimálbér és a garantált bérminimum emelésével is el kell ismerni.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese