mszp.hu | Belföld
2021. március 02. 16:09

Orbán kirúgta a billegő sámlit a magyar egészségügy alól!

Tényleg most kellett megzsarolni előnytelen szerződésekkel az orvosokat és nővéreket? Most kell működésképtelenné tenni teljes kórházi osztályokat? Egy dühöngő, halálos járvány kellős közepén?

A tatabányai kórházban az összes közalkalmazott orvos felmondott! A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház II. számú belgyógyászata bezárt! A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályán 17 dolgozó azzal állt fel, hogy „lekapcsolták a villanyt”! És mindenhonnét hasonlóan szörnyű hírek jönnek!

Tíz évük volt, hogy rendbetegyék az egészségügyet, de nem tették. Most, egy gyilkus vírus okozta járvány idején próbálnak levezényelni  kapkodva egy végiggondolatlan átalakítást - amikor ténylegesen hatalmas nyomásnak van kitéve az egyébként is alulfinanszírozott, lepusztított egészségügyi rendszer - és kényszerhelyzetbe hoznak orvost, ápolót. Legyen egyértelmű: a Fidesz-rezsim a mi életünkkel, egészségünkkel hazardírozik.

Orbánnak, Mészárosnak, Szijjártónak, a teljes fideszes elitnek van pénze magánorvosra, magánkórházra! De mi lesz mi lesz azokkal, akiknek sürgős műtétre lenne szükségük, de nincs pénzük magánellátásra? Mi lesz a beteg emberekkel?

Orbán most már nem csak az oltásokkal szerencsétlenkedik, hanem az egész országot életveszélybe sodorta! Ordítjuk, hogy fel kell függeszteni a járvány idejére az orvosok új szolgálati jogviszonyáról szóló szabályok hatályba lépését, a szakdolgozók jogállására vonatkozó változásokat, és a háziorvosi praxisközösségekre vonatkozó átalakításokat. Ha a Fidesz-rezsimnek az emberek élete, egészsége is számít, akkor most hagyják dolgozni az orvosokat, ápolókat, megfizetik a munkájukat, az átalakítást pedig elhalasztják a járvány utáni időre.

Elloptak mindent, és most felperzselnek mindent!

Az ország érdeke, hogy véget érjen az ámokfutásuk, legkésőbb 2022-ben!