mszp.hu | Belföld
2021. március 15. 13:27

Utolsó helyen végzett a Fidesz bértámogatási programja az unióban – 80%-os bértámogatást, most!

Utolsó helyen végzett a Fidesz bértámogatási programja az unióban – 80%-os bértámogatást, most!
Az Orbán-kormány korrupcióban első helyen teljesít az egész Európai Unióban, de a válság miatt bajba került dolgozók támogatása terén az utolsó helyen kullog.

Az Eurofound elemzése szerint ugyanis tavaly áprilisban Magyarországon kapott arányaiban a legkevesebb munkavállaló bértámogatást.

Kevesen kaptak keveset, ez pedig egyáltalán nem változott sem a második, sem a harmadik hullám idején. A Fidesz által kitalált szűkmarkú, 50%-os bértámogatás semmire sem elég. A beszámolók alapján ugyanis a folyamat végén sokszor olyan megalázóan kevés pénzt kapnak a dolgozók, amit szégyen bértámogatásnak nevezni. A kormány nem tanult semmit az elmúlt egy év tapasztalataiból és továbbra sem számít neki, hogy mennyi család megélhetése kerül veszélybe.

Az MSZP szerint azonban nem lehet magukra hagyni a bajba került embereket. Éppen ezért felszólítjuk a kormányt, hogy pályázzon meg 1 milliárd eurót az unió munkahelyvédelmi programjának (SURE) összegéből és ebből biztosítsa a 80%-os bértámogatást!

Az MSZP továbbra is azon az állásponton van, hogy ha kényszerűen zárni kell, akkor a megélhetést biztosítani képes kompenzációt kell adni az érintetteknek. A korlátozások már eddig is rengeteg embert és vállalkozást sodortak a csőd szélére, ezért a kormánynak végre cselekednie kell és élnie kell minden olyan lehetőséggel, amely érdemi segítséget nyújthat a bajba jutottaknak.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese