mszp.hu | Belföld | Egészségügy Oktatás
2021. március 30. 11:35

Az „adatszinkronizációs problémák” elérték a pedagógusok regisztrációját is – az MSZP azonnali kormányzati intézkedést követel!

A sajtóban megjelent beszámolók alapján úgy tűnik, hogy a pedagógusok oltásra való regisztrációját is elérték az „adatszinkronizációs problémák”, ugyanis többen is arról számoltak be, hogy a jelentkezésük ellenére sem szerepelnek a rendszerben.

Már korábban is tudni lehetett, hogy baj van a rendszerrel:

·      rengeteg idős honfitársunk regisztrációja nem jelent meg a nyilvántartásokban,

·      a regisztrált 60 év alatti krónikus betegségben szenvedőknek szánt értesítő levelet pedig olyanok is megkapták, akiknek nincs krónikus betegségük, sőt olyanok is, akik már túlestek az oltáson,

·      március elején 74 ezer ember tömeges oltását sem sikerült központilag megszervezni rendszerhibák miatt,

·      majd kiderült, hogy olyan emberek is megkapják a védettségi igazolványt, akik nem estek át a fertőzésen és védőoltást sem kaptak.

Ez több mint egy egyszerű „adatszinkronizációs probléma”, ez káosz. Mindezen előzmények után teljesen érthetetlen, hogy a kormány miért szabott meg ilyen rendkívül rövid határidőt a pedagógusok regisztrációjára.

Mi történik azokkal a tanárokkal, akik jelentkeztek oltásra, de a rendszer hibájából nem szerepelnek a nyilvántartásban? Meghosszabbítják a jelentkezés határidejét? Mikor oldja meg végre a kormány az „adatszinkronizációs problémákat”?

Az egész járványkezelést a kapkodás, a következetesség hiánya és a szervezetlenség jellemzi. Az látszik, hogy baj van a tájékoztatással és baj van a regisztrációval, ezek pedig gyengítik az emberek biztonságérzetét és az intézkedések iránti bizalmát, miközben mindkettő növelésére nagy szükség lenne a jelenlegi helyzetben.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy azonnal cselekedjen! Ki kell javítani a rendszer hibáit és biztosítani kell, hogy egyetlen pedagógus se essen el az oltás lehetőségétől a kormányzati „adatszinkronizációs problémák” miatt!

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő