mszp.hu | Belföld
2021. április 28. 10:33

A kamukormányzás végét az előválasztás hozza el

Az emberek többsége pontosan látja a folyamatos kormányzati hazudozást, és az ellenzék szerint új, tisztességes kormányt fog választani.

Helyben már most, jövő májustól pedig országosan is visszaadja az új, demokrata egységkormány az emberek pénzét – vetítette előre Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Nehéz, de meg lehet csinálni a mostani választójogi törvény mellett akár még a kétharmados parlamenti többséget is, hiszen köztünk, mint első helyezett, aki győzünk, és a második helyezett között most még nagyon kicsi a különbség. Ezért most hívom fel valamennyi demokratikus választónk figyelmét, hogy nem lehetetlen, de nagyon keményen el kell menni szavazni hozzá, és meg kell küzdeni érte” – hangsúlyozta Kunhalmi.

Elmondta, az emberek már látják és várják is a további változásokat. „Például a XVIII. kerületben is jól döntöttek a választók, amikor bennem bíztak 2018-ban, hiszen ez a választókerület megfordult, és ezek után az i-re felkerült a pont, amikor az önkormányzati választásokat is megnyertük. Most ott tartunk, hogy ennek köszönhetően egymilliárd forint érkezik csak egészségügy fejlesztésére csak ebbe a kerületbe a fővárostól”.

Az MSZP társelnöke aláhúzta, ha nem nyerték volna meg az önkormányzati választást és benne a fővárost, akkor például nem lett volna lehetőség arra, hogy az atlétikai stadionért cserébe választókerülete, a XVIII kerület, a főváros és Karácsony Gergely pénzt szerezhessen. „Mi ezt az egészségügyre fordítjuk, és ez egy hatalmas dolog, hiszen pandémia idején jól látszik, hogy a legfontosabb az egészségügy fejlesztése. De még számtalan más siker is van, például az utak rendbetétele”.

Kérdésre, hogy lesz-e Pestszentlőrincen előválasztás és azon belül kihívója, Kunhalmi elmondta, a XVIII. Kerület egy több, mint 100.000-es lélekszámú, kispénzű de jó szándékú peremkerület, amely egy idő óta sikeresen átfordult ellenzékibe. Kihívóról az ellenzéken belül egyelőre nem tud, de „Előválasztás nálunk is lesz, hiszen ez egyben a miniszterelnök-jelölti előválasztás is lesz” – hívta fel a figyelmet a társelnöknő.

Hangsúlyozta, az emberekért való politizálás fordulata mindenekelőtt az egészségügyben sürgős. „Ne felejtsük el, hogy hazánkban már meghalt több mint 9000 ember, amikor még egyetlen vakcina sem volt az országban. A járványkezelés nem csak oltásból áll: az, ahogy a kormány késve hozott meg intézkedéseket a 2. és a 3. hullám idején, döntő mértékben növelte a halálozásokat. Ellátatlanul maradnak a különféle megbetegedett emberek, „elfelejtett” tesztelni, és számos intézkedés volt még, aminek a hiányára a szakemberek felhívták a figyelmet. Lehet azt mondani, hogy minden bajért az ellenzék a felelős, mert a miniszterelnök itt sincs ilyenkor, természetesen, de itt valóban már több mint 9000 ember meghalt, amikor még vakcina nem is volt az országban, úgyhogy ez is nagyon sántít. A tények mást mutatnak, mint a propaganda” – mutatott rá Kunhalmi Ágnes.