mszp.hu | Belföld
2021. május 26. 12:02

Óriási öngólt rúgott a fideszes Alapjogokért Központ!

Azt akarták bebizonyítani, hogy jobban nőtt a termelékenység a Fidesz-rezsim alatt, mint 2010 előtt, de nem sikerült. Mert nem így van!

Azt reklámozzák, hogy 2002 és 2010 között (a 2008-as gazdasági válság ellenére is) közel 1000 forinttal nőtt az egy munkaórára eső GDP-termelés, az elmúlt tíz évben pedig mindössze 600 forinttal.

Annyira erőlködtek, hogy bebizonyítsák, mennyivel több a megtermelt GDP munkaóránként 2010 után, mint 2002-2010 között, hogy közben nem vették észre: pont a Fidesz pazarlását leplezik le! Ha ugyanis a nemzetközi versenyképesség miatt euróban nézzük az egy munkaóra alatt megtermelt GDP-t, az jön ki, hogy a magyar termelékenység 2010 óta romlott!

Pedig az EU csak úgy öntötte hazánkba a pénzt, de Orbánék ezt eltékozolták! A pénz nem a magyar KKV szektor hatékonyságának javítását, hanem egy pazarló, szűk réteg gazdagodását szolgálta, miközben a magyar termelékenység és versenyképesség egyértelműen romlott!

Ez a különbség a propaganda és a valóság között!