mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 09. 12:35

Csaknem egy évre árokba rúgja a Fidesz az állástalanokat! Az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjei rajtuk is segíteni akarnak!

Ma átlagosan 445 napig, vagyis 14 és fél hónapig tart, amíg egy állástalan munkát talál Magyarországon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai alapján. Ennek ellenére a Fidesz-kormány csak 3 hónapig folyósít álláskeresési járadékot, vagyis Orbánék csaknem egy évre árokba rúgják az állástalanokat!

Nincs még egy olyan ország Európában, amely ilyen sokáig hagyja fuldokolni az állás nélkül maradt embereket! A 3 hónap letelte után 6 hónapig adott 22 800 forint álláskeresésit helyettesítő támogatás ugyanis konkrétan a semmivel egyenlő!

Az MSZP-Párbeszéd szövetség szerint nem csak az oltások beadása, hanem a megélhetés segítése is életmentés! Ezért szerepel a programunkban az, hogy az álláskeresési járadék összege legyen havonta legalább 100 ezer forint és 9 hónapig kapják meg azt az állástalanok!

Fontos, hogy mindenki tudja: aki az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeire szavaz az előválasztáson, majd pedig jövőre a választáson, erre a megnövelt idejű és összegű ellátásra is szavaz!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese