mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 09. 18:39

El fogjuk érni a változást, de ehhez az önök segítsége is kell!

El fogjuk érni a változást, de ehhez az önök segítsége is kell – mondták a szabadstrandok és természetes vizek védelmében tartott sajtótájékoztatójukon az MSZP-Párbeszéd szövetség előválasztási jelöltjei és Molnár Zsolt pártigazgató a siófoki repülőtéren hétfőn.

„A Fideszről azt szokták mondani: ezek ellopnak mindent, ami mozdítható. (...) Oda jutottak, hogy ellopják azt is, ami nem mozdítható” – jelentette ki Vajda Zoltán, Budapest 13. választókörzetének képviselőjelöltje, utalva a szabad partszakaszok növekvő ütemű kisajátítására és beépítésére.

Mint mondta, „visszás érzése van”, mert most nem azért kell harcolni, hogy valami fejlődjön, hanem azért, hogy ne fejlődjön vissza. „Oda jutottunk 11 év Fidesz-kormányzás után, hogy egy olyanért kell harcolnunk, ami korábban mindenkinek megadatott” – mondta, emlékeztetve: korábban a családoknak nem került súlyos tízezrekbe, hogy eljussanak a Balaton vizéhez, „ami tényleg mindnyájunké”, sőt még lángost és palacsintát is ehettek.

„Úgyhogy küzdjünk azért a szabadstrandokért, hogy legalább a vizünket, a mi mindnyájunk Balatonját ne lopják el tőlünk!” – szólított fel.

Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, azt hangsúlyozta: a szabadstrandok megőrzéséért folyó kampánnyal is Karácsony Gergely programját, a 99% gondolatát támogatják az 1%-nyi elittel szemben.

„A nádasok, a szabad vizek, a partok (...) olyan értékek, amelyeket nem lehet a jövő nemzedékei elől fölélni” – hangsúlyozta, kérve minden egyetértőt Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségének és az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeinek támogatására.

„Nem gondoltuk volna, hogy egy tavat el lehet lopni” – mondta Márton Roland, az MSZP-Párbeszéd szövetség Fejér megyei 1-es, székesfehérvári választókerületének jelöltje.

Mint mondta, „elszánt emberek becsületes és tisztességes munkájával el tudjuk érni a változást ebben az ügyben is, mert szabad vizeket akarunk, hogy ne csak az 1%, hanem a 99% is eljuthasson a Balatonhoz, a Velencei-tóhoz, hiszen mindenkinek jár a pihenés!”

Földön, vízen, levegőben folytatott kampányuk azt az üzenetet hordozza: „El fogjuk érni a változást, de ehhez az Önök segítsége is kell! Támogassanak bennünket!” –kérte.

Nemes Andrea, az MSZP-Párbeszéd szövetség Komárom-Esztergom megyei 3. számú választókerületének képviselőjelöltje a vízvédelemre hívta fel a figyelmet, azt a mondást felidézve, hogy a víz igazi értékét akkor tudjuk megbecsülni, hogyha kiapad a kút.

„Nemcsak a vízellátást kell megoldanunk, hanem a vízminőség védelmét”; és az ipari fejlesztések és az iparosítás érdekeit „egyensúlyba kell hoznunk a vízminőség, illetve a természetvédelem érdekeivel” – hangsúlyozta.

„Mi a természetvédelemnek az élharcosai is vagyunk. Kérjük önöket, hogy támogassanak minket szavazatukkal!” – zárta sajtótájékoztatójukat.