mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 12. 19:07

A Fidesz fejezze be a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elleni bosszúhadjáratát!

Úgy tűnik, a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy az állam mindenféle aljas eszközzel megpróbálja ellehetetleníteni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) működését, amelynek fő feladata az elesettek megsegítése.

Orbán Viktor kicsinyes bosszúból önkényesen elvette a MET-től egyházi státuszát, amivel az volt a célja, hogy anyagilag kivéreztesse az Iványi Gábor által vezetett egyházat. Erről a lépésről viszont még a magyar Alkotmánybíróság is, majd a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is kimondta, hogy jogellenes volt. A Fideszt azonban nem érdeklik a bírósági ítéletek, a MET nem kapta vissza státuszát, sőt azóta a közösség által üzemeltetett iskolák támogatását is visszavágta.

Tavaly a tél közeledtével - a keresztény erkölcs által vezetett - Fidesz a gázszolgáltatást akarta megszüntetni a MET intézményeiben. A kormány legújabb alattomos lépéseként pedig a NAV-ot is bevetette - teljesen feleslegesen - mivel a végrehajtók semmilyen értéket sem tudtak lefoglalni az anyagilag nehéz helyzetben lévő szervezettől. Mindezt ráadásul úgy, hogy az állam tartozik a közösségnek, mivel még mindig nem fizette ki a bíróság által megítélt közel egymilliárd forintos kártérítést!

Az MSZP már korábban is támogatta a Fidesz által üldözött és elnyomott közösséget, de a valódi megoldást számukra is a 2022-es kormányváltás fogja jelenteni. Az MSZP azt ígéri, amennyiben miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely alakíthat kormányt, akkor jóvátételt fognak kapni azok az egyházi státuszukat vesztett, valódi egyházak, amelyek fontos munkával segítik a magyar társadalmat.

MSZP
Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő