mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 13. 13:26

A közrend fenntartása a kormány feladata, még az Örs vezér terén is!

A fideszes politikusok tudatlanságának bizonyítéka, hogy nevetséges módon a fővárosi és a kerületi vezetésre mutogatnak az Örs vezér terén uralkodó állapotok miatt, ugyanis a közrend biztosítására a rendőrségnek és - végső soron - a kormánynak van felhatalmazása. Így, ha valakit számon akarnak kérni ebben az ügyben, akkor Pintér Sándor belügyminiszter ajtaján kopogtassanak.

Ugyanakkor az biztos, hogy a probléma megszüntetését nem egy-egy kampányszerű akcióval lehet elérni, hanem a mindennapos, folyamatos járőrözéssel. Erre pedig nemcsak Budapesten lenne szükség, hanem a vidéki nagyvárosokban és a kistelepüléseken is, de jelenleg ez kivitelezhetetlen a súlyos létszámhiány miatt.

Nincs elég rendőr, mert az Orbán-kormány 11 év alatt nem volt képes egy kiszámítható életpályamodellt garantálni számukra, amivel már az ország biztonságát veszélyezteti. Ugyanis lehet bármekkora az elhivatottság az emberben a rendőri hivatás iránt, ha abból nem tud megélni, nem tudja eltartani a családját, akkor le fog szerelni.

Az MSZP „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjának ezért hangsúlyos eleme a rendvédelmi dolgozók munkakörülményeinek javítása. A szervezeti fejlesztések mellett a legsürgetőbb feladatnak a rendőrök megélhetésének biztosítását tartjuk. Az illetményalap emelésén túl ezért egy olyan rendszert javaslunk kialakítani, ami követi az átlagbérek növekedését. Továbbá szükségesnek tartjuk egy új típusú szolgálati nyugdíjrendszer bevezetését, ami adómenetes nyugdíjszerű ellátást és nyugdíjas státuszt biztosít. Valamint biztosítani fogjuk a méltatlanul meghurcolt szolgálati nyugdíjasok anyagi és erkölcsi kárpótlását.

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, az MSZP frakcióvezető-helyettese